dimarts, 16 d’octubre del 2012

UNA NOVA FORMA D'APRENENTATGE

Una nova forma d'aprenentatge ha arribat a les aules. 

Coneixeu les PDI?Com funcionen?

En aquesta entrada us explicarem una nova eina d'aprenentatge, les PDI. 
Infants manipulant la PDI
S'anomenen PDI  a les noves pissarres digitals interactives. És un sistema tecnològic integrat per un ordinador (el qual ha de estar connectat a Internet), un videoprojector que serveix per projectar sobre una pissarra blanca continguts. 

Cada vegada són més les escoles que han incorporat aquesta eina a les seves clases d'aprenentatge...però com creieu que afecta pares i alumnes?

Els alumnes estàn molt més atents, participen molt més i per a ells és una forma divertida d'aprendre. Les classes són molt més actives i d'aquesta forma potenciem l'escolta, la participació a l'aula i també l'interès dels alumnes per apendre. Són més llamatives, s'afavoreix el treball en equip i es col·labora molt més. Per exemple alhora de presentar un treball amb una PDI, farem que la presentació d'un treball sigui més vistosa i aixì els alumnes estiguin molt més interessats pel que els seus companys expliquen. 

AVANTATGES que tenen les PDI:

Classes més vistoses i atractives.
Augmenta la participació i interacció en les aules.
És una eina que és pot aplicar a qualsevol etapa educativa. (infantil, primària, secundària)
Grabació de tots els moviments que el professor/alumne realitza.
El seu maneig és molt senzill.
És poden portar a terme videoconferències.



Hem trobat una notícia que ens parla  sobre les PDI i la opinió que tenen els nens i pares respecte aquesta nova forma de apendre i la introducció de les pissarres digitals a les aules. 


"El 60 por ciento de los padres cree que las "pizarras digitales", una iniciativa pionera del Gobierno de Aragón, mejora la calidad de la escuela, mientras que el 88 por ciento de los alumnos opina que con los tablet pc aprenden más y el 76 por ciento que participa más en clase".Notícia  




Aquesta notícia ens confirma tot el que hem dit abans sobre el impacte que causen les pissarres digitals a l'aula.

Per tant nosaltres como a educadors/es que volem ser hem de conèixer tot i formar-nos sobre com funciona aquest nou instrument, ja que en un futur estem segurs que serà una eina excepcional a les aules.

2 comentaris:

  1. Són un recurs molt motivador i atractiu però encara moltíssimes escoles no les tenen a les seves aules, esperem que no per gaire temps!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esperem que s'integrin cada vegada més en el procés d'aprenentatge i ensenyament ja que pensem que és un bon recurs i pot afavorir als infants en el seu aprenentatge durant la seva escolarització.

      Elimina