divendres, 19 d’octubre del 2012

És bo deixar dormir els fills amb els pares?


Em vist al fòrum un dubte, que generalment, és un problema per a molts pares. És bo deixar dormir els fills al llit dels pares?

                                                     Aprendre a dormir sol requereix temps.
Dormir amb els pares?
Quan es tracta d'un nadó, va bé que els pares li cantin i el bressol; Més endavant li poden explicar contes o fer-li companyia abans d'anar a dormir. De mica en mica, aquesta funció que inicialment fan els pares es pot anar interioritzant i el fill la podrà fer seva. Alguns infants n'aprenen fàcilment i a d'altres els costa més.




Causes:
  - Que un nen dormi al llit dels pares de forma habitual acostuma a ser un indicador d'alguna dificultat: sent malestar, neguit, por o ansietat i usa el llit dels pares com a solució ràpida.

  - O pot ser un nen controlador, que no deixa que els pares tinguin la seva intimitat per gelosia.

  -  Altres vegades, aquesta conducta pot ser estimulada inconscientment pels mateixos pares: l'infant és usat per minvar la solitud; o en una parella amb conflictes pot ser utilitzat com a escut que impedeix una relació més íntima amb la parella.

Llegir per ajudar-lo adormir.se.
Per a una criatura petita, dormir implica separar-se dels pares i del seu entorn, quedar-se sol, i això pot ser difícil. Posar-lo al llit dels pares el tranquil·litza, però no ajuda a resoldre el conflicte. Les solucions ''més còmodes'' no sempre són les més adients i, a la llarga, que el fill dormi al llit dels pares repercuteix inevitablement en la vida familiar i acostuma a ser una font de conflictes.

Seria, doncs, recomanable una actitud sensible i alhora ferma: podem entendre que li costa, però sabem que ho pot fer i l'ajudarem a trobar recursos per encarar aquesta situació que li és difícil. Potser durant un temps es despertarà a la nit i els pares hauran d'aixecar-se per calmar-lo i ajudar-lo perquè se senti estimat i cuidat.


La nostra font d’informació ha sigut la psicòloga clínica i psicoanalista Anna Romagosa Huguet. 
Especialista en adults, parelles i famílies, infants i adolescents. Experta amb adopcions.



6 comentaris:

  1. Una bona entrada, molts pares tenen aquest dubte i és bo estar informat.

    ResponElimina
  2. Bones!

    Gràcies per la informació, segur que molts pares ho agrairan!

    ResponElimina
  3. La veritat és que és un debat que avui en dia encara està obert i és interessant saber-ne les causes i les conseqüències que pot tenir aquest fet.

    Gràcies per l'aportació!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, és un tema complex! i actualment és un conflicte mol habitual a les families! Gràcies per participar!

      Elimina