dimecres, 17 d’octubre del 2012

EL MÒBIL, LA NOVA EINA A L'ESCOLA

Tots passem per alt en què s'ha convertit el telèfon mòbil, el qual, amb els adolescents sempre el veiem com una distracció més.

Però la realitat d'avui, de l'any 2012, no hauria de ser aquesta. A l'escola una de les normes interines comunes arreu és la prohibició de la seva utilitazació de l'aparell durant les classes i per tot el recinte, i molts professors van a la recerca d'aquests. Però no creieu que és una eina molt útil?
Tots els telèfons mòbils ja porten incorporat Internet, amb totes les xarxes socials, i tots els accessos a webs.

On està el problema? De problema no hi ha cap, tot al contrari. Si el professorat es queixava perque l'Internet a l'escola era lent, no hi ha suficients ordinadors, no estan sempre a l'abast de tots els alumnes, ... Ara ens ho ha solucionat, tots els nois i noies porten sempre a sobre, dins de la butxaca del pantaló, un aparell que no és un problema, sinó una solució.
Mentre som a classe i necessitem consultar alguna cosa i no tenim els mitjans clàssics, amb el telèfon mòbil i la seva aplcació d'Internet, trobem que d'una manera immediata i a l'instant, on podem trobar centenars de resultats, inclús de fer-hi activitats.

És, per tant, una nova eina, que ja existia però que ha avançat a la millora de la comunicació, en la nova era de la DIGITALITZACIÓ.
El telèfon mòbil, la motivació de la seva creació va ser poder-se comunicar des de lluny i des de qualsevol lloc, i ara a més de fer aquesta funció de trucada, ara es poden enviar missatges instantanis, gratuïts, immediata, des de qualsevol lloc i amb accés a Internet, ja que aquest és el principal mitjà pel que gairebé tota Europa i Amèrica es comunica, també a d'altres països del món més aïllats geogràficament.

És, doncs, una solució a dos problemes, el d'accés a ordinadors i a Internet, i el d'un aparell d'última tecnologia que distreu l'atenció del joves.

A més aquest nou mètode permet simpatitzar molt més el professor amb l'alumne, i, a més, per l'escola i l'administració, l'aprenentage d'aquest aparell deix de ésser al seu càrrec ja que si li donem un mòbil a qualsevol jove, en poques hores, el jove ens pot fer tota una classe magistral sobre què, quines aplicacions té o es poden descarregar, les seves funcions i com pot funcionar, en un temps rècord, i que sense tenir cap tipus d'idea, n'aprèn molt més ràpid que un adult.

4 comentaris:

  1. Realment és una manera molt positiva de veure un del problemes actuals a les classes. Estic d'acord en què el mòbil pot ser una eina de gran ajuda, però sempre i quan s'utilitzi correctament i amb responsabilitat. Així doncs, crec que el problema que ens trobem és que els joves el veuen com un aparell per distreure's a classe, no com una eina de treball.

    ResponElimina
  2. Actualment ho tenim tot només desbloquejar un mòbil per tant hem d'anar amb compte pel que fa a l'ús d'aquests, aprofitem-los amb cap!

    ResponElimina