dimarts, 25 de setembre del 2012

Canvis a causa de la tecnologia

Amb les noves tecnologias han sorgit noves formes de comunicació i s'han creat noves necessitats.

Gràcies a la tecnologia hem evolucionat o hem sofert una involució?

Abans l'interés comunicatiu era sobretot de supervivència, proper, familiar, per interessos comuns tan comeracials com d'oci ho podem observar amb el següent exemple. En els mercats setmanals de cada poble, on la gent assistia a realitzar la seva compra-venda dels productes produïts a casa seva. Amb aquest fet es produïen vincles afectius i la necessitat de interectuar. S'ha produït un gran canvi perquè avui en dia podem realitzar la nostra compra des de casa, a través de internet, perdent la part efectiva de l'acte comunicatiu en la societat.

Fem referència a la família, ja que, és un tema molt important i que nosaltres volem destacar en aquest blog. Abans els nens i nenes tenien moltes més responsabilitats perquè al no tenir tantes tecnologies estaven més implicats a casa i dedicaven més temps als seus propers.

Actualment existeixen noves necessitats socials. Els nens pateixen un bombardeig de informació on hi dediquen molt de temps, això es veu reflectit en la família. Els nens i nenes recorren a altres fonts perdent aixì la importància del referent familiar.

Us presentem dos videos on volem que hi presteu atenció i penseu en les diferències que hi ha.





Volem saber la vostra reflexió, animeu-vos a escriure.

Nosaltres també participarem i volem aconseguir veure pros i contres d'aquest fet real.

4 comentaris:

  1. Hola! això que proposeu és molt interessant dòna molt a pensar. El que he vist i crec que sobre el tema que tracteu és que els nens i nenes ara passen moltes més hores amb els ordinadors que jugant. Continuen jugant però d'una altre manera sense activitat fisica i tampoc un intercanvi amb altres persones.

    ResponElimina
  2. Hola! Estoy de acuerdo con todo lo que habéis escrito en esta entrada, me parece un tema muy interesante. La futura genereación esta envuelta de nuevas tecnologias y esto no les deja ver lo que pueden llegar a encontrar en el ambiente que les envuelve.
    Haciendo referencia a los dos vídeos que mostráis, cada vez hay más niños que aprenden a través de internet, yo creo que no se deberia dejar de lado el Juego, ya que nuestro aprendizaje muchas veces se inicia a través de él.

    ResponElimina
  3. Avui en dia tenim a l'abast moltes eines per utilitzar a l'hora de buscar informació i la més gran i que s'ha fet impresindible són les tecnologies que cada cop estan més avançades, gràcies a elles podem trobar tot tiupus d'informació fàcilment i sense tenir que esforçar-nos pràcticament. Pel que fa els nens i nenes que estàn pujant les tecnologies no ho veuen com una eina que ens facilita les coses simplement ho veuen i les fan servir per jugar i així distreure's fins al punt de que es tornen depenents i adictes de el pc, la play... entre d'altres, el que no pensen es en anar a jugar al parc amb els amics, anar a donar un tomb amb els pares... tot i aixi trobu que aqui també i tindrien que entrar els pares a l'hora de fer veure al infant de la importància que té també aprendre però també a travès del joc. Penso els nens cada cop més aviat es posen dins d'aquest món, la qual cosa conporta que s'està perdent el anar a jugar a pilota amb els amics, surtir al carrer i experimentar, pelar-se el genolls anant amb bicicleta...etc.
    Tot i així penso que la societat en general en té la culpa, comensant en que només entrar a les ESO ja ens inposen la calculadora la qual cosa fa que a poc a poc perdem la pràctica de tot el que em après a primària,avui en dia ja no fan comprar cap tipus de diccionari o enciclopèdia, fer una redacció ara es veu que tot amb ordinador quan hi ha el corrector que corregeix les faltes, llavors com volem que escriguin correctament?, com volem que sàpiguen càlcul mental si tenen la calculadora que els i dona la solució? Parem-nos a pensar, fins a quin punt són bones les tecnologies?? Llavors és normal que hi hagi tan frecàs escolar, no demanem lo impossible als petits, ells pràcticament ja han nescut amb elles.

    ResponElimina
  4. Si algu està interessat/ada podem fer un debat sobre el tema en l'apartat de fòrum. Gracies per les vostres opinions.

    ResponElimina